Kesäkukkapennut

18.6 syntyi Murolle neljä pentua, kaksi urosta ja kaksi narttua. Molemmat pojat ovat riistoja, nartuista toinen musta, toinen riista. Pentue syntyi Muron omistajan luona Loviisassa, mutta rekisteröitiin Iltahämyn-kennelnimen alle. Yhdistelmä koiranetissä.
Yhdistelmä on lappalaiskoirat ry:n jalostustoimikunnan hyväksymä.


Muro, eli Mökötuvan Iltsi-Murokka on toukokuussa 6v täyttävä narttu. Murolla on ennestään yksi pentue Mökötuvan kenneliin. Muron lonkat on kuvattu A/A, silmät on tarkastettu kolmesti terveeksi, uusin tarkastus on tammikuulta 2011. Muro on myös geenitestattu prcd-pra:n osalta terveeksi.

Muro on harrastanut monia eri lajeja, mutta agility on ollut päälajina. Agilityssä Muro kisaa kolmosissa. Nuoren lainaohjaajansa kanssa Muro on myös käynyt nuorten sm-kisoissa vuonna 2010 ja sijoittuen hopealle. Näyttelyissä Muro on käynyt nuorena kahdesti, joista tuloksena on molemmista T. Ulkomuodoltaan Muro on kevytrakenteinen narttu. Muron 2v. näyttelyarvostelun voit lukea täältä.

Luonteeltaan Muro on avoin, nöyrä ja rauhallinen, mutta tarvittaessa virtaa ja tekemisenintoa myös löytyy. Muro ei ole turhanhaukkuja, mutta hälyttää haukulla.

Muron treenivideoita:
Muro agilityssä1
Muro agilityssä2Isänä pentueessa on oma koirani Kita, eli Pihlajamäen Duulivoima. Kita on 4,5v ja Kitalla on myös ennestään yksi pentue. Kitan lonkat on kuvattu B/A, kyynärät 0/0 ja polvet 0/0. Kitan silmät on tarkastettu kolmesti, uusimpana maaliskuussa 2011. Silmissä Kitalla on pieni M-RD piste. Kita on vanhempiensa statuksen mukaan prcd-pra-tyypiltään a, eli terve. Pennut tulevat siis olemaan prcd-tyypiltään a-tyyppiä, eli terveitä. Kitan kaksivuotiaista pennuista on tähän mennessä terveystarkastettu 5/7, lonkat ovat olleet väliltä A-B, kyynärät ja polvet kaikilta 0/0 ja silmät terveet.

Kita on läpäissyt poronpaimennustestin vuonna 2010 kunniapalkinnon kerra. Lisäksi Kitan kaksi poikaa on läpäissyt testin myöskin molemmat isänsä linjaa jatkaen, kunniapalkinnon kera. Kitan kanssa on myös harrastettu monenmoista. Tällä erää päälajina on agilityä sekä koiratanssi. Välillä Kitan kanssa myös tokoillaan ja kesäisin jäljestämme aktivoinniksi ihmisjälkeä. Kita on käynyt myös näyttelyissä ja on FI MVA. Kitan näyttelytulokset arvosteluineen löydät täältä. Kita on myös käynyt luonnetestissä kokonaispistein 80 sekä jalostustarkastettu hyväksytysti. Luonnetestin osa-aluepisteet, luonnetestivideon sekä jalostustarkastuksen arvostelut löydät täältä.

Luonteeltaan Kita on kotioloissa rauhallinen ja tyyni, mutta työskentelee silti hyvällä motivaatiolla ja innoissaan. Kita on herkkähaukkuinen ja leikkiessään toisten koirien kanssa, sekä agilityradalla haukku irtoaa herkästi. Kotiloissa Kita on hiljaa sekä sisällä, että pihallamme. Kita on irtipitovarma, eikä omaa riistaviettiä. Reenatessa palkitsen Kitaa pääosin nameilla. Kita tulee hyvin toimeen lasten kanssa ja rakastaa ihmisiä ja kerjääkin kovasti rapsutuksia. Kita on ollut mukanani esittelykoirakkona sekä lasten leirillä, että useita kertoja Oulun torilla poroferiatapahtumassa.

Kitan oma sivu

Kitan treenivideoita:
Kita tokoilee1
Kita tokoilee2
Kita koiratanssireeniä


Ilmainen www-laskuri

Kuvien luvaton kopiointi ehdottamasti kielletty
© Saara Lehtiniemi