Pennut syntyivät 10.5. Kaikki pennut ovat varattuja.

Astutettu 10.3. Iltahämyn Virvon (Pihka) x Lapplunas Iehtseles Irgi (Irgi). Yhdistelmä koiranetissä.

Pihka on neljävuotias lapsiperheessä vanhemman leikatun lapinporokoirauroksen kanssa asuva lapinporokoiranarttu. Luonteeltaan Pihka on miellyttämisenhaluinen ja nöyrä, mutta myös energinen ja leikkisä. Ihmisiä kohtaan Pihka on avoin ja viihtyykin mielellään rapsuteltavana. Pihka on helposti irtipidettävä ja kulkee päivittäin vapaana myös metsässä. Omistajansa kanssa metsästäessä Pihka nostaa linnut, mutta jättää käskystä esim. rusakkojahdin kesken. Pihkan voi helposti viedä mihin vaan ja se kulkee kivasti omilla jaloilla menossa mukana. Meillä ollessa Pihka on käynyt mukanani mm reenihalleilla, joissa se on ollut minunkin kanssa hienosti kontaktissa kokoajan, eikä ollut kiinnostunut muiden koirien touhuista. Ulkomuodoltaan Pihka on kevytrakenteinen. Turkki on hyvälaatuinen, mutta voisi olla vahvempi. Pihkan lantio on hieman luisu ja pää on emänsä tapaan suhteellisen kapea. Pihka luonnetestattiin 2,5v iässä kokonaispistein 140+++. Pihkan luonnetestivideon arvosteluineen voi katsoa täältä.

Pihkan omistajan kirjoittamaa Pihkasta: "Pihkan kanssa on käyty oman elämäntilanteen salliessa paimentamassa sekä poroja että lampaita, ja tällä hetkellä harjoittelemme tavoitteena suorittaa lammaspaimennuksen esikoe. Pihka syttyy hyvin kummallekin eläimelle. Pihkalla on hyvä eläintenlukutaito ja kyky säädellä antamaansa painetta. Se tykkää työskennellä ihmiselle, mutta osaa tarvittaessa tehdä myös itsenäisiä ratkaisuja paimentaessa ja tarjota eri toimintatapoja. Pihka palautuu nopeasti, jos vaikka paimentaessa pitää joskus vähän kovemmin komentaa. Pihkan kanssa on myös vähän kokeiltu agilityä, mutta omistajaa vetää enemmän paimennus puoleensa. Pihka palkkautuu sekä nameilla, leluilla että kehuilla. Leikkiessä ja joskus paimentaessa Pihka haukkuu paljonkin, mutta sisällä ei hauku juurikaan, haukkuminen liittyy aina innostumiseen. Pihka ei räyhää remmissä, jollei vastaantuleva koira aloita ensin, sitten Pihka saattaa liittyä lauman toisen vanhemman koiran räksytykseen. Pihka väsähtää kohtuu nopeasti harrastaessa, joten harjoitukset täytyy pitää sopivan lyhyinä.

Pihka on sekä arjessa että muuttuvissa tilanteissa helppo koira, ja on luotettava lasten kanssa. Pihka tulee urosten kanssa hyvin toimeen, joillekin nartuille on aluksi hieman äksy, mutta sietää käskyn alla kotonaankin vieraita narttuja. Pihka on myös käynyt säännöllisesti omistajansa mukana ”töissä” lastenkodissa, jolloin on näkynyt hyvin luotto erilaisiin lapsiin."Pihkan sulhaseksi päätyi nuoresta iästä huolimatta Lapplunas Iehtseles Irgi. Irgi on tänä keväänä kaksi vuotta täyttävä, maalla isossa koiralaumassa asuva norjantuontiuros. Irgi on peräkammarin poika, joka ei ole hirveästi kulkenut eri paikoissa. Irgin kanssa on paimennettu lampaita ja se malttaa lampailla hyvin ja toimii kivasti. Muualle mukaan ottaessa on herkästi malttamaton ja saattaa piipata. Irgi tulee omassa koiralaumassaan hyvin toimeen sekä urosten, että narttujen kanssa. Myös lapsiin sekä vieraisiin Irgi suhtautuu hyvin. Ulkomuodoltaan Irgi on nuoresta iästään huolimatta varsin urosmainen. Turkki Irgillä on tuuhea ja hyvälaatuinen. Häntä Irgillä on korkea-asentoinen ja menee herkästi kiepille selän päälle. Näyttelyissä Irgi on pyörähtänyt muutaman kerran tuloksella EH.
Irgin paimennusvideon viimekesältä voi katsoa täältäTerveys

Irgi
HD A/A
ED 0/0
Silmät terveet (tark.09/19)
prcd-pra terve
Pompen terve
CMR3 terve
DM terve
MyDogDNA-profiili
Pihka
HD B/B
ED 0/0
Silmät terveet (tark. 11/19)
prcd-pra kantajaPihka on prcd-pra kantaja, mutta koska Irgi on prcd-pra:n suhteen geenitestattu terveeksi voivat pennut olla korkeintaan kantajia.

Pihkan ja Irgin yhdistelmä koiranetissä

Yhdistelmältä toivon yhteistyökykyisiä koiria niin harrastuksiin kuin muuhun aktiiviseen elämään. Suuria näyttelytähtiä yhdistelmästä ei ole odotettavissa. Yhdistelmästä on tarkoitus sijoittaa narttupentu.


Kuvien luvaton kopiointi ehdottamasti kielletty
© Saara Lehtiniemi