Pentuja

Nuoskan pennut syntyivät 19.3.2016. Pentuja syntyi vaan kaksi, uros sekä narttu. Molemmat pennut ovat varattuja. Kuvia pariskunnasta sekä pennuista blogissa.

Nuoska, eli Iltahämyn Ystävän Ilo on oman koirani Kitan tyttären tytär. Ikää Nuoskalla on vajaa 5-vuotta. Nuoskan lonkat on kuvattu A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0 ja silmät tarkastettu terveeksi lokakuussa 2014. Nuoska on myös geenitestattu prcd-pra:n sekä pompen-taudin suhteen terveeksi. Näin ollen pennut eivät voi sairastua kumpaankaan ko sairauksista. Nuoska on myös luonnetestattu 2,5v iässä tuloksella (+1, +1, +1, +2, +1, +3, +1, +2a +++) 155p laukausvarma.

Nuoska on kevyehkö, pentumaisen innokas ja nöyrä narttu. Nuoska elää omakotitalossa lapsiperheessä vanhemman leikatun lapinporokoirauroksen kanssa. Nuoska on arjessa ihmisrakas, helppo ja rauhallinen ja myös lasten kanssa luotettava. Riistaviettiä Nuoskalla ei juuri esiinny, mutta saalisvietillä saattaa ponkaista näkölähdöltä riistan perään. Nuoska on kuitenkin vaivaton irtipidettävä ja pysyy lähellä. Muille koirille Nuoska ei ole rähjäillyt. Nuoska piippaa innostuessaan. Nuoskan kanssa on harrastettu agilitya ja se palkkautuu sekä leluin, että namein. Agilityssa Nuoska on käynyt vasta muutamat viralliset kisat ja kisaa ykkösluokassa. Nuoska on käynyt kerran näyttelyissä, josta tuloksena H.

Lisää Nuoskasta on täällä.Urokseksi Nuoskalle valikoitui 6,5-vuotias Hiski, eli Sagaberran Pihtapuu. Hiskin lonkat on kuvattu A/A (ind.105), kyynärät 0/0, polvet 0/0. Silmät Hiskiltä on tarkastettu terveeksi joulukuussa 2014. Näyttelyssä Hiski on käynyt kerran nuorena, josta tuloksena H. Hiskillä on ennestään yksi pentue keväältä 2014.

Hiski elää kotikoiran elämää Tervolassa. Hiski on ihmisille ystävällinen ja tulee toimeen myös lasten kanssa. Arjessa Hiski on helppo, ystävällinen ja miellyttämisenhaluinen. Hiski on myös helppo irtipidettävä, eikä lähde omille teilleen. Hiski innostuu tekemisestä, mutta osaa myös rauhoittua, kun tekemistä ei ole. Hiski vartioi pihaansa eikä tule toimeen samaa sukupuolta olevien koirien kanssa. Hiski ei piippaa, eikä hauku turhasta.Odotan pentueeseen aktiivisia ja miellyttämisenhaluisia koiria sekä harrastuksiin, että lenkkikaveriksi. Näyttelytähtiä en pentueesta odota. Yhdistelmän ss% on 8:n polven mukaan 1,62% ja sukukatokerroin 0,58. Yhdistelmällä on jalostustoimikunnan hyväksyntä vuodelta 2014. Yhdistelmä koiranetissä.

Saara Lehtiniemi
etunimi.sukunimi ät gmail.com
050-5269278
Oulu


Ilmainen www-laskuri

Kuvien luvaton kopiointi ehdottamasti kielletty
© Saara Lehtiniemi