Pentuja

Rillan pennut syntyneet 14.2. Pentuja syntyi mukava tasapäinen määrä, 2u+2n. Syntymäpäivänsä mukaan penuista tuli virallisilta nimiltään Ystäväpennut. Kuvia pennuista löytyy täältä.

Iltahämyn Ystäväpentueen vanhemmat

Rilla, eli Kirjokannen Perho Kultasiipi on oman koirani Kitan jälkeläinen. Rillan lonkat on kuvattu A/A, kyynärät 0/0, polvet tutkittu 0/0 ja silmät tarkastettu terveeksi syyskuussa 2010. Rilla on vanhempiensa statuksen mukaan prcd-pra-tyypiltään a, eli terve. Pennut eivät siis tule sairastumaan tämän tyypin pra:han. Poronpaimennustestiin Rilla ei ole vielä kerennyt, mutta Rillan molemmat vanhemmat ovat läpäisseet testin, isä kunniapalkinnon kera.

Rilla harrastaa omistajansa kanssa tokoa, agilityä sekä jäljestävät myös pk-jälkeä. Rilla on käynyt myös muutaman kerran näyttelyissä. Tuloksena Rillalla näytelmistä on 3xEH ja 1xERI. Luonteeltaan Rilla on reipas, avoin ja energinen. Rilla pitää ihmisistä ja tulee hyvin juttuun myös muiden koirien kanssa, joskin saattaa olla hieman raisu leikeissään. Rilla ei ole erityisen pehmeä, eikä ota asioista itseensä. Riistaviettiä Rillalla ei ole ilmennyt. Ihmisistä Rilla pitää kovasti ja tulee myöskin lasten kanssa hyvin juttuun. Rilla on ollut omistansa mukana myös partioleireillä sekä Oulussa 4h-kerhossa koiravieraana.Isäksi valikoitui kuusivuotias Loij-jan Elämänhalu, eli kotoisammin Nästi. Nästillä on ennestään jo yksi pentue Kuunkajon kenneliin (02/09). Nästin polvet on tutkittu 0/0 ja silmät tarkistettu kahdesti terveeksi, viimeisin tarkastus oli syyskuussa 2010. Nästiltä ei ole tutkittu lonkkia ja kyynäriä, mutta Nästin aiemman pentueen kaikki pennut (3kpl) on tutkittu ja kaikilla oli lonkat A/A ja kyynärät 0/0. Nästi on suorittanut myös poronpaimennustestin hyväksytysti vuonna 2008.

Nästi on luonteeltaan utelias, pitää ihmisistä ja onkin tottunut pennusta saakka erilaisiin ihmisiin, sillä on päivittäin omistajansa mukana hänen työpaikallaan matkailukeskuksessa Saariselällä. Nästi kulkee lähes aina irrallaan, eikä lähde omille teilleen. Nästin kanssa harrastetaan harrastemuotoisesti juoksu- ja koirahiihtolenkkejä. Nästi lenkkeileekin paljon, sulan maan aikana n.90km/viikko ja talvella n.150km/vko. Riistaviettiä Nästillä ei ole, mutta voi ajaa poroja tai riistaa käskystä enintään 300m ja tulee sitten ilman kutsua takaisin. Nästi asuu poronhoitoalueella, joten poroja riittää päivittäin nähtäväksi.Yhdistelmä koiranetissä.
Yhdistelmä on lappalaiskoirat ry:n jalostustoimikunnan hyväksymä.
Pennut kasvavat sisällä kotioloissa normiarjen keskellä ja tottuvat näin pennusta saakka normaaleihin kodin ääniin.
Ilmainen www-laskuri

Kuvien luvaton kopiointi ehdottamasti kielletty
© Saara Lehtiniemi